Nu kan man känna att våren nalkas, även om vi just för tillfället har berikats med ett riktigt April-väder. Regn, snö och stormvindar varvas med sol och vindstilla dagar. Dofter som börjar erinras. Vissa kvällar har man känt den här fuktiga vårdoften som påminner en om att våren är på väg. Ramslöken har tittat upp och även nu vitsipporna bjuder på sin ankomst.

 

Vi i styrelsen har hunnit med två styrelsemöten under de första månaderna detta året. Den 9/1 och 13/3. Nu på lördag den 9/4 skall vi ha ett cykelmöte och cykla runt i området. Är det någon som har något önskemål kring något vi tittar på under vår cykeltur så maila in tips till: info@gyllebosjo.se 

 

Vi kan konstatera att den omfattande slyröjningen längs vägarna har blivit väldigt bra och öppnat upp. Även gallringen runt om i området, tex området från boulebanan ner mot fältet öster om Brahevägen har det gallrats rejält. Det släpper verkligen in ljus och gör vårt område mer lättillgängligt om man vill utforska det. Detta är en punkt som har varit eftersatt och nu gjorts ett omtag på. Vi alla vet att det verkligen växer så det knakar i vårt fina Gyllebo. Sly som ligger kvar runt om i området sker det fortlöpande upphämtning av.

 

Vidare diskuterade vi om möjligheten att sätta ut fler strategiska avskärmningar och grindar mot vildsvin såsom den från fältet mot Rosencrantzvägen. Detta fortlöper och görs med försiktighet för att inte riskera att istället låsa in svinen i vårt område istället för att de kommer på besök.

 

Diskussion fortgår kring ett eventuellt utegym och vi tittar på olika aktivitetsalternativ.

Det har på sista tiden varit få avbrott i vårt vakuumsystem. Vid ett avbrott på linje 1 som har varit problemfri sen 2020 upptäcktes tvättlappar i systemet. Vi vill göra er uppmärksamma på att det endast är toalettpapper som får spolas ned då det pappret är producerat för att lättare lösa sig i vatten än andra papper.

 

 Ni som funderar på att bygga ett uterum, annex eller liknande. Tänk på att det finns regler som man måste följa. Vill Ni veta mer så kika gärna på vår hemsida där Ni hittar en del tips:

http://www.gyllebosjo.se/byggregler/ 

 

Parkering skall ske inne på våra tomter så vägarna hålls fria för sopbilar eller andra större fordon som behöver komma förbi.

 

Med önskan om en god vår!

 

/Styrelsen Gyllebosjö Samfällighet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This