Från styrelsemötet

10 januari 2021.

Dagens möte blev mest uppföljning på tidigare frågor. Vi ligger bra inom budget, det som sticker iväg är ett pumphaveri och att vi blev tvungna att beställa en vacuumpump till. Det är lång leveranstid och vi måste vara rustade inför påsk och sommarsäsongen. Ökrabs tömningar har också ökat både i volym och pris.
Men å andra sidan så är fortfarande snöröjningskontot orört, men “Winter is coming”
Vi planerar för slyröjning innan våren och kommer denna gång att prioritera de stora vägarna. I samband med detta kommer vi även att ordna med Jörgen Holm att hämta sly och buskar till de som hänger med i vårstädningen.
Tyvärr har vi idag fått sätta stopp för planerna med en gemensam lekplats pga. allt regelverk som omger frågan. Men ett utegym bedömer vi vara görbart 
och går nu vidare med en proposition till årsmötet.

Ta hand om er i stugorna, så väntar vi in vår och vaccination ⛅

 

Ordförandes funderingar

Ofrivillig ensamhet kan vara ett gissel då vi behöver bli bekräftade och sedda av andra. Tillsammans utgör vi flocken som skapar trygghet. Idag har många av dessa självklarheter brutits. Mor- och farföräldrar som inte kan träffa sina barnbarn, känna beröring, leka och stoja. Internet i alla ära men våra sinnen blir inte tillfredställda så mina vänner säg ”hej” när vi träffas. Stanna upp säg några ord om väder, vind eller vad som helst, stanna upp och se varandra, det kan göra din dag!   Vi behöver varandra mer än någon gång tidigare om vi skall rida ut denna pandemi med hälsan i behåll. Aldrig förr har jag sett så många vandrare i naturreservatet som i år. Skogens alla träd och djur av allehanda slag finns där för dig. Stanna upp och lyssna. Vi är en del av skogen och alla dess väsen. Ge dig bara tid, stilla dig och världen kommer till l dig som det kinesiska visdomsordet lyder. Och det känns trösterikt.

 

 

 

Jag har under vintern snickrat fem holkar som nu är uppsatta. Två av dem är lite större och här hoppas jag på att en starfamilj skall slå sig ner. Duvan bryr sig inte om holkar, hon lägger några pinnar i kors och det får duga som rede. I stället ägnar de sig åt uppvaktning och kutter.

Vintergäcken och den lilla snödroppen tittar nu fram i skydd av husgrunden, obekymrade om kommande frostnätter samtidigt som dagarna blir allt längre och en sol som snart kommer att värma. Då sitter vi där i vindskyddad vrå med en kopp kaffe och har för länge sedan glömt allt mörker, snö och kyla.

För övrigt anser jag att den gamla banvallen till Gärsnäs bör göras om till en gång- cykelväg enligt förslag till Simrishamns kommun.

Cykla är hälsa! Så håll ut!

 

Nya medlemmar i området som vi hälsar välkomna:

Jörgen & Christel Kjellberg, Brahevägen

      

Var rädda om varandra!  / Ordf.

  

Nästa styrelsemöte är i mars månad.

Pin It on Pinterest

Share This