Hösten står för dörren. Starka vindar med storm- och till och med orkanstyrka är inte ovanligt i dessa tider. Då är det bra att tänka på hur det ser ut på tomten. Lösa föremål, stora träd och kanske framför allt soptunnor som brukar blåsa runt och kan blockera våra vägar.

Styrelsen har varit ute och cyklat i området och inventerat framför allt våra grönområden. Jätteloka och Parkslide finns på ett par ställe och kommer att bekämpas. När det gäller träd så har Samfälligheten samma ansvar som övriga tomtägare att se till och rensa ut fallfärdiga träd och träd som utgör en fara för hus och egendom. Ta gärna en diskussion med grannarna i tveksamma fall. När ni rensar i era trädgårdar så se till att trädgårdsavfallet körs till återvinningen för trädgårdsavfall. Under vår cykeltur så upptäcktes platser utanför tomtgränser och längs vägarna på allmän mark där trädgårdsavfall hade kastats och detta är inte ok.

Stort intresse har visats för vårt VA-system av boende i området. Styrelsen har tagit in några nya frivilliga medlemmar som kommer att kunna vara behjälpliga vid akuta störningar och felsökningar i vakuumsystemet fram till tomtgränserna. Vi har haft introduktion och utbildning med dem.

Vi arbetar vidare med att ta fram fler VVS företag som vi boende kan kontakta om det blir problem med VA inne i huset eller på våra egna tomter. Vi kommer uppdatera vår hemsida med kontaktuppgifter till dessa företag när det är klart. En ny infiltrationsbädd kommer att anläggas nere vid pumphuset. Beräknas bli klar innan årsskiftet eller fram mot våren 2023.

Nytt för i år är vår aktivitetsbana där alla åldrar kan träna tillsammans och utföra fysiska övningar i sin egen takt. Starten är vid Boulebanan men det går att komma på vid tre andra ställen. Boule spelas förresten regelbundet året om numera, kom gärna och spela.

Vi hoppas på en fin höst i vårt härliga område med långa promenader och skön återhämtning. Tänd gärna lite marschaller eller lyktor under helgen 4–5 november vid ditt hus så det lyser lika vackert i Gyllebo som övriga Österlen denna helg.

Tänk på att visa hänsyn mot varandra och håll hastigheten i området (max. 30 km/h) för både människor och djurs säkerhet.

Hösthälsning från ordförande Lars Arildsson

Nyhetsbrev Oktober 2022

Pin It on Pinterest

Share This