GyllebosjöSamfällighets Nyhetsbrev

Nr. 3  2019

Från styrelsemötet

19 maj och 12 juni

Hej,

På de senaste styrelsemötena var det en del förberedelser inför årsstämman, som är den 13 juli. Det bjuds på fika och Annika Olsson visar bildspelet “Gylleboåret” och efter stämman kommer Göran Gustafsson kåsera i ord o bild om ”Österlens djur och natur”. Annars diskuterades mest uppföljningen av tidigare frågor, och det fortgående underhållet av området. Vi ber er fortsatt vara uppmärksamma på Parkslide, så att vi gemensamt kan bekämpa denna invasiva växt. I anslutning till senaste styrelsemötet gjorde vi en biltur genom området där vi bl. a kunde konstatera att vi på behöver röja på några grönområden och på något ställe behöver vi ta ner några angripna askar till vintern Vi kunde också notera några tveksamma byggnationer varför vi till hösten kommer att begära ett möte med Samhällsbyggnadskontoret i Simrishamn. Vi kan  till vår glädje till sist  konstatera att vår ekonomi är i god balans.

Foto. Annika Olsson. www.gylleboannika.se

 

 

 

Nyinflyttade som hälsas välkomna:

Lars Bengtsson o Fanny Nilsson, Hejderidarvägen

Benny o Camilla Bengtsson, Fru Thalesväg.

Hans Olsson o Lena Karlsson, Rosencrantzväg.

Ordförandes funderingar

När skymningen sänker sig börjar lövgrodorna sin konsert, ett minst sagt sällsamt skådespel  där hanarna utmanar varandra i högljudda kväkande. Och inte nog med det; skogen fullkomligt vibrerar av fågelsång när mästersångaren, näktergalen stämmer in med sin kraftfulla sång. Vi närmar oss nu årets ljusaste tid där mörkret knappt får någon plats.

Vid min vandring härom kvällen kunde jag konstatera att en del askar har svårt med lövsprickningen och många grenar är kala som tecken på att inte allt står rätt till. Först var det almarna nu är det askarnas tur att bli drabbade av smittosam sjukdom. De träd som dör måste vi ta bort av säkerhetsskäl annars riskerar de att falla vid kommande stormar. Men vi kommer att vara restriktiva  då träd är viktiga som upptagare av koldioxid  Till nästa verksamhetsår kommer vi att utse en ledamot i styrelsen som ansvarig för våra grönområden. Vi måste bli mer offensiva v.g vår skötselplan. Till hösten gör vi en inventering av trädbeståndet. Därefter blir det dags för årliga åtgärdsplaner. 

Väl mött på årsmötet

lördagen den 13 juli

med föredrag och bildspel

Glad Midsommar

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This